Heb je vragen over provincies.incijfers.be, neem dan contact op via [email protected] Hieronder meer over hoe we Github gebruiken in de werking D&A.
provinciesincijfers telt een hoop "repositories". Dit zijn afzonderlijke projecten, met elk een eigen beheer, eigen bestanden en een eigen issue tracker Elk van deze repositories zou een eigen readme moeten hebben die verder de weg wijst.
Hoewel elk reposity een eigen Issue tracker heeft, bestaan deze énkel om aan issue tracking te doen
- PinC-taakopvolging: organisatie van het praktische werk aan provincies.incijfers.be. Wordt gebruikt om de agenda van de Redactiegroep te voeden en taken toe te wijzen aan personen
- data-wishlist: hier kunnen externen (in de praktijk: de centrumsteden) vragen om nieuwe data-reeksen op te bouwen. Zo ontstaat direct ook een archief van vragen.
- Bugsinjive: subset van technische issues in de software die we voor provincies.incijfers.be gebruiken; degene die we blijven opvolgen met ABF
- swing-stories: samen met de centrumsteden opvolgen welke bugs / wensen er zijn rond swing stories
Verwijzingen naar handleidingen en afspraken in verband met het beheer van provincies.incijfers.be
- JiveDocumentation: het procedurehandboek dat D&A gebruikt om provincies.incijfers.be te beheren. Dit omvat praktische handleidingen voor het gebruik van de beheersomgeving (Swing Studio) van de Databank (Swing Viewer of Swing Jive) en van het Dashboard (Swing Mosaic). Daarnaast ook de praktische afspraken i.v.m. vormgeving en hoe we data behandelen. Tenslotte omvat dit ook documentatie over opleidingen voor eindgebruikers.
- connectorbeheer: documentatie over werking en inhoud van de Swing Connector naar de Centrumsteden. Deze wordt ook als issue tracker gebruikt voor problemen met de Swing Connector (met name naar de Centrumsteden) en voor kleine verzoeken tot uitbreiding.
- PinC-HTML voor dummies: alles wat een PinC-beheerder over HTML moet weten. Geen handleiding voor hoe je een website maakt, maar wel een handleiding bij HTML in PinC. We maken gebruik van HTML in de velden van de bronnentabel (metadata), in HTML-bijlagen (metadata), in dynamische rapporten en in Swing Stories.
CODE:
Software (doorgaans scripts voor statistische verwerking) die we hier delen om vlot samen te kunnen werken (en om hergebruik aan te moedigen)
- gebiedsniveaus: code, data en policy i.v.m. onze gebiedsniveaus voor provincies.incijfers.be
- kiezen_op_kaart: het tooltje om in de Databank via kaart aan te sturen
- EPB-vea : verwerking van de open data van VEA tot statistieken
- CRABtools: scripts om de open data van CRAB om te zetten in een handig formaat
- kadaster-post-processing: verwerking van kadaster-data aangeleverd door CEVI tot verwerkte statistieken
- swing-data-validation: semi-automatische data-validatie door via de API live Swing data te vergelijken met data die klaarstaat voor upload
- fluvius-open-data: verwerking van verbruik op niveau statsec
- Pythonspeeltuin python scripts
Github is een website om samen te werken rond technologie. De manieren om samen te werken zijn:
- Wijzigingen voorstellen aan bestaande documenten
- Documenten aanmaken
- Issues aanmaken en die in projecten indelen.
Voor algemene info over werken met Github, zie https://github.com/provinciesincijfers/provinciesincijfers/wiki